Föreläsningar

Inspireras

Boka en redan färdig föreläsning eller kom med idéer så skapar jag innehållet åt er. Nedan hittar ni redan färdiga föreläsningar.

Samtliga föreläsningar är erfarenhetsbaserade och bygger på:

 • Pågående elitsatsning inom långdistanslöpning
 • Coachning från några av Sveriges bästa elittränare
 • Grundandet av Runday och därigenom coachning av 1000-tals motionärer sedan 2011
 • Friidrott från 6 års ålder
 • Löpargymnasiet
 • Långa och svåra perioder av skador
 • Utbildningar och kurser inom träningslära och skadeförebyggande träning
 • 100-tals löpartävlingar

Alla föreläsningar kan kombineras med gemensam löpträning. Löpträningarna anpassas så att alla kan vara med oavsett nivå, även de som inte vill byta om till träningskläder kan vara med då passet inte kräver att man ska ta sig en längre sträcka. Träningspassen skräddarsys helt och hållet efter önskemål. Träningspasset kan ses som en aktiv form av team building som garanterat kommer leda till skratt, trötta muskler och för många också en helt ny dimension av löpningen.

Föreläsning 1

Snöra på dig skorna

Oavsett vart man är i livets träningsfas eller hur möjligheter och begränsningar tar sig uttryck så kan alla utvecklas. Inspiration, utveckling och nytändning handlar inte bara om en målbild i sig, utan om konkreta tips och strategier att fylla den med. Man behöver veta hur man undviker fällorna, hur man utmanar befintlig form, hur man springer intervaller och vilken mat som hjälper snarare än stjälper.

Den här föreläsningen handlar om handfasta kom-igång-tips. Tips för att utvecklas som löpare (man bygger på med intervaller mm.), löpteknik-tips, gå igenom de vanligaste fällorna som många går i som börjar träna, hur man tar sig vidare när man stannat på en platå, hur man kan sätta mål med sin träning/löpning, etc.

Jag kommer prata om kosten utifrån hur jag tänker, äter och väljer mat och dryck. Jag kommer inspirera till att hitta en livsstil som känns bra utifrån varje individs situation. Och när min publik lämnar den här föreläsningen vill jag att man istället för förmaningar och förbud, tvång och påbud, ska känna: ”ÅÅÅH vad jag känner mig inspirerad nu! Jag vill bara snöra på mig skorna och ut och springa!”

Föreläsning 2

Med hinder mot mål

Vi får ofta höra att vi kan vända motgångar till något positivt. Men tänk om en framgång inte sker trots en motgång, utan pga av den.


Jag drar ofta direkta paralleller mellan mina motgångar och mina framgångar. År 2013 fick jag en stressfraktur i höften och visste inte om jag någonsin skulle kunna gå utan kryckor igen. Det var den hittills jobbigaste perioden i mitt liv men jag är så tacksam över att jag fick gå igenom den.
Stressfrakturen har lärt mig så himla mycket om livet; hur jag prioriterar, värdesätter, tränar och lever i största allmänhet. Det är när jag misslyckas som jag får den där jävlar-anamma-känslan, den som får mig att vilja göra saker bättre nästa gång.

Jag startade Runday 2011 som snabbt blev en success-story, samtidigt som jag insåg att jag mådde fruktansvärt dåligt och tappade lusten att gå till jobbet. Runday blev i mångas ögon ett misslyckande och för en period även i mina, men i dagsläget väljer jag att se det som en av mina bästa lärdomar. Utan Runday hade jag aldrig varit där jag är idag. Mina misslyckanden har tagit mig till VM i Peking och SM-guld på Marathon. Mina motgångar får mig att uppskatta mina lyckliga stunder i livet. Jag tycker inte om att ha halvkul, jag tycker inte om medium. Jag strävar efter att ha superkul och vara lycklig, och för det måste man leta utanför sin comfort zone, vilket ibland innebär att lyckas lite sämre.

 • Var inte rädd att misslyckas. Att misslyckas viktigt!
 • Kom fram till vad du vill och se till att ta dig dit. MÅLSÄTTNING är a och o!
 • Våga söka efter möjligheter utanför din comfort zone.

Föreläsning 3

Spring ditt lopp

Första maran? Eller första loppet någonsin? Här levererar jag alla tips och råd som behövs för att kunna springa ett lopp. Föreläsningen kan skräddarsys inför ett specifikt lopp eller en specifik nivå. Jag pratar:

 • Löpteknik
 • Typer av löppass (distans, långdistans, intervaller, backe)
 • Kompletterande träning och alternativträning (styrka, rörlighet och annan konditionsträning)
 • Tid som krävs
 • Tips på hur man får in träningen i vardagen
 • Övergripande träningsprogram
 • Kost
 • Förberedelser veckan innan
 • Energi under loppet

Tillägg: Träningsprogram som anpassas efter specifikt lopp med olika tidsmål som kan följas efter föreläsningen fram till loppet.

Föreläsning 4

Skapa rörelse i vardagen

Aktivitet och rörelse handlar inte om sport och prestation. Hälsa är ingen tävling. Hälsa handlar om att göra det bästa av det vi har utifrån livsstil, prioriteringar och målsättning. Aktivitet och rörelse gör oss till bättre människor, det gör oss starkare, lyckligare, friskare och gladare.

Den här föreläsningen handlar om vikten av vardagsmotion med konkreta tips hur vi kan passa in den i våra fullspäckade scheman. Jag kommer prata om hur man kommer igång med rörelse i vardagen och bibehåller den samt de positiva effekterna som kommer ut av det. Jag kommer också prata om hur man kan göra företagshälsan kul vilket kommer gynna både arbetsplatsen och de enskilda individerna.

Föreläsning 5

Löpteknik

Att springa med bra löpteknik är en förutsättning för att springa snabbt, effektivt och minska risken för skador. Den här föreläsningen är för dig som vill lära dig hur du kan utvecklas som löpare genom att förbättra din löpekonomi. Under föreläsningen går jag igenom grundläggande löpteknik där fokus kommer ligga på löpskolning/koordinationsövningar kombinerat med löpspecifik styrka och rörlighet.

När vi lärt oss löpteknik i teorin kommer vi öva in tekniken praktiskt genom löpteknikintervaller där syftet är att lära sig bibehålla fullgod löpteknik i ett högre tempo.

Föreläsningen består av en teoretisk del och en praktisk del som kan ligga i direkt anslutning till varandra alternativt olika dagar. Upplägget är följande: 

 • Teoretiska grunder i löpteknik samt styrka och rörlighet
 • Praktiska övningar inkl. löpskolning, intervaller, backträning